donderdag 03 februari 2011 09:34

Rabobank en PGGM gaan samenwerken

Beoordeel dit bericht
(0 stemmen)

 

Rabobank en PGGM, pensioenuitvoerder in de zorg- en welzijnssector, gaan samenwerken om pensioenklanten inzicht en financieel advies te geven


De partijen zeggen in te spelen op het veranderende pensioenstelsel waarbij mensen meer keuzevrijheid en verantwoordelijkheid zullen krijgen voor het eigen pensioeninkomen.

"PGGM wil leden het hele financiële plaatje bieden. Door de beoogde samenwerking met Rabobank kan de klant beter inzicht krijgen in zijn financiële situatie", zei PGGM-topman Martin van Rijn.

Volgens bestuurslid Piet van Schijndel van Rabobank Nederland is op de individuele pensioenmarkt een verschuiving te zien van verzekeringsproducten naar bancaire oplossingen. ''Samen met PGGM kunnen wij inspelen op deze trend.''

 

Inzicht

De partijen streven ernaar om nog dit jaar PGGM-leden inzicht in het pensioeninkomen en financieel advies aan te bieden. PGGM beheert ongeveer 103 miljard euro pensioenvermogen van meer dan 2,3 miljoen deelnemers.

 

© ANP

 

Aangepast op donderdag 24 februari 2011 15:34

1 Comment

  • Comment Link Ronald Weiss maandag 14 februari 2011 19:28 posted by Ronald Weiss

    Dat een instantie als PGGM hiermee haar deelnemers de mogelijkheid geeft breder naar hun pensioeninkomen te kijken en inzicht te krijgen vind ik een goede invulling van de informatie zorgplicht en blijk van goed werkgeverschap. Alleen dat ze hier een partij voor uitkiezen die afhankelijk is van het verkopen van producten (rekeningen, polissen etc.) vind ik jammer. Ik zou mijn deelnemers of werknemers een onafhankelijke partij aanbieden, die geen bank- of verzekerings-producten adviseert, bemiddelt dan wel verkoopt.

Laat een reactie achter

Deze velden met een ster (*) moeten informatie bevatten.
Basis HTML code is toegestaan.