donderdag 24 februari 2011 15:04

Accountants hekelen pensioenoverzicht

Beoordeel dit bericht
(0 stemmen)

AMSTERDAM - Het pensioenoverzicht dat sinds 2009 wordt verstrekt, wekt onterecht de schijn dat het uitsluitsel biedt over de waardevastheid van pensioenuitkeringen.

 

Dat stelt de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) woensdag in een open brief aan de pensioensector, waarover de Volkskrant woensdagochtend bericht.

Het pensioenoverzicht wordt sinds januari 2009 bijgehouden. Sinds begin dit jaar is kunnen deelnemers aan pensioenfondsen ook online bekijken wat ze hebben opgebouwd aan AOW en aanvullend pensioen. “Opportunisme ligt op de loer”, schrijft de NBA naar aanleiding van een geanonimiseerd onderzoek door de leden van de beroepsvereniging naar de pensioenfondsen waar ze als accountant werken.

 

Uitkering “Pensioengerechtigden moeten weten hoe groot de kans is dat er geen sprake zal zijn van een waardevaste uitkering”, citeert de Volkskrant. “Die pensioenen zijn vaak onzekerder dan deelnemers vaak denken.” Volgens NBA zouden de pensioenfondsen hun veel helderder moeten voorlichten over de kansen dat hun verwachte pensioenuitkering niet wordt gehaald. De sector wijst er in een reactie in de krant op dat “de Nederlandse pensioenfondsen al decennia lang in staat blijken adequate pensioenen te bieden”.

 

© ANP

Aangepast op donderdag 24 februari 2011 15:31
Administrator

Administrator

Rachel is based near Berlin and is the Web Editor for Corporate 2. She is the founder of Corporate 2 and enjoys all things internet.

Website: gavick.com

Laat een reactie achter

Deze velden met een ster (*) moeten informatie bevatten.
Basis HTML code is toegestaan.