vrijdag 25 februari 2011 08:45

Groningse ondernemer komt met ‘slimme’ website over pensioenbehoefte

Beoordeel dit bericht
(0 stemmen)

Groningse ondernemer komt met ‘slimme’ website over pensioenbehoefte


Wat heb je werkelijk in handen als je met pensioen gaat? Een druk op de knop en je weet het: www.mijnpensioenbehoefte.nl. De site geeft binnen een paar minuten inzicht hoeveel je te zijner tijd netto zult overhouden en of je eventueel actie moet ondernemen voor een extra appeltje voor de dorst.


Ons pensioen wordt steeds onzekerder, terwijl consumenten behoefte hebben aan zekerheid. De nieuwe site mijnpensioenhoefte.nl voorziet juist in dat stukje zekerheid. Hele simpele vragen worden achter het computerscherm beantwoord. In slechts een paar minuten tijd heb je inzicht hoe je er financieel voor staat als je met pensioen gaat.

De site is uniek omdat er rekening wordt gehouden met je totale inkomsten en uitgaven op je pensioendatum. Vervolgens worden de belastingschijven erop losgelaten en krijg je een beeld hoeveel je maandelijks vrij te besteden hebt.

 

,,Dan zie je gelijk of je het voldoende geregeld hebt of dat je nog actie moet ondernemen”, aldus Ronald Weiss, bedenker van de site en eigenaar van Vita-Pensionado een Gronings Pensioenvoorlichtingsbureau.

 

,,Op termijn wil ik de site koppelen aan regionale pensioenspecialisten, zodat je na de behoefteberekening de uitkomst met zo iemand kunt bespreken. Maar op dit moment is het gewoon een heel handige tool die iedereen zo kan gebruiken!” Naast die unieke rekentool krijg je op de site veel duidelijke informatie, is er een nieuwsrubriek met interessante artikelen en een speciale pagina voor werkgevers. Ronald ziet voor werkgevers een belangrijke rol weggelegd om 'hun grootste kapitaal', namelijk hun eigen werknemers, te helpen bij het verkrijgen van inzicht in hun pensioeninkomen.

 

De site www.mijnpensioenbehoefte.nl is ontwikkeld in samenwerking met OctopodaMedia.nl uit Groningen.

 

Bron: Groninger Internet Courant 25 februari 2011. http://www.gic.nl/nieuws/groningse-ondernemer-komt-met-slimme-website-over-pensioenbehoeft

Administrator

Administrator

Rachel is based near Berlin and is the Web Editor for Corporate 2. She is the founder of Corporate 2 and enjoys all things internet.

Website: gavick.com

Laat een reactie achter

Deze velden met een ster (*) moeten informatie bevatten.
Basis HTML code is toegestaan.